Laster ...
Pil ikon

Rekruttstevner

Har du et barn som går på Sel, Sjøløve, Utvikling 5 eller 4? Er du ny i klubben og ønsker å delta på stevner?
Da anbefaler vi å starte med rekruttstevner før man går videre på approberte stevner (mer info om det her)
Men hva er egentlig rekrutt-/klubbstevner?

Ulike typer rekruttstevner

Vi har forskjellige typer rekruttstevner:

  • Interne klubbstevner

Vi kjører det interne klubbstevnet på torsdagsdagssvøm en gang i måneden stort sett gjennom hele sesongen. Disse kjøres stort sett i september, oktober, november, desember, januar, februar, mars, april, mai og juni. Se mer informasjon om torsdagssvøm nederest på denne siden.

  • Pausesvøm

Pausesvøm arrangeres i pausen på approberte stevner. Disse kjøres i pausen på våre egne stevner i tillegg til eksterne stevner. Det å delta på pausesvøm kan være en fin måte å se litt hvordan approberte stevner fungerer (hvis man kommer litt tidlig eller blir litt etter at en selv har svømt). Pausesvøm kan også være en fin måte å komme i gang med det å være med på reisestevner da dette også kjøres på en del lokale stevner (Harstad, Finnsnes, Sørreisa, Bjerkvik, Narvik, Kvæfjord).

  • Rekruttstevner

Det arrangeres innimellom stevner over en hel helg som kun er uapproberte. Vi ønsker å delta på disse når disse dukker opp. Disse er fine for å komme i gang med det å dra på tur med klubben i nærområdet (Harstad, Finnsnes, Sørreisa, Bjerkvik, Narvik, Kvæfjord).

Å delta er viktigst

Rekruttstevne ligner veldig mye på et vanlig svømmestevne, men det er noen vesentlige forskjeller. Man kan definitivt si at deltagelse er viktigst. Noen barn opplever å komme litt for sent til start, svømme feil svømmeart eller å glemme å møte i riktig bane. Nettopp dette er grunnene til å være med i rekruttstevner, her får man god opplæring og erfaring før man skal være med på ordinære svømmestevner. Her er alle vinnere og ingen svømmere vil bli diskvalifisert for feil svømmeteknikk eller vendinger, men kan gå hjem med en flott deltagerpremie etter en god svømmeopplevelse.

Dugnad

Som sagt er det viktigste at alle får være med og som regel synes de aller fleste barna at det er utrolig gøy å svømme foran stolte foreldre og familie. Med rekruttstevner kommer også et lite ansvar for foreldrene når vi arrangerer stevner på hjemmebane. Tromsø Svømmeklubb har mange dyktige foreldre og andre frivillige som gjør det mulig for barna å kunne være med på svømmestevner med flotte opplevelser og gode minner. Dette er en kjempefin mulighet for foreldre å bli bedre kjent med hverandre og ikke minst klubben deres.

Ønsker du informasjon om approberte stevner og deltakelse på det finner du dette her: trykk her

Torsdagssvøm

Torsdagssvøm er en viktig arena for våre yngste svømmere for å oppleve mestring og samhold. På torsdagssvøm har vi også stafett hvor vi deler utøverne på tvers av gruppene.

Utøvere kan melde seg på 2 individuelle øvelser + stafett, og øvelsene på torsdagssvøm er som følger:

Annenhver gang: 25-400 fri, 25-200 bryst. I tillegg kommer 4x25 fri stafett.

Annenhver gang: 25-200 rygg, 25-100 butterfly, 100 og 200 IM. I tillegg kommer 4x25 fri stafett.

Avsnittsikon

Følg oss på facebook