Laster ...
Pil ikon
Baby 0-2 år

BABYSVØMMING

Babysvømming er vannaktivitet for barn i alderen 0-2 år der en av foreldrene deltar aktivt med barnet i bassenget. Vi driver aktiviteter som vektlegger den nære kontakten mellom foreldre og det nye familiemedlemmet. Aktiviteten skal foregå på barnets premisser. Det er ingen krav om prestasjoner.

Hovedmålet med å delta på babysvømming er å lære babyen å være trygg over og under vann, samt oppøve selvstendighet i vann uansett dybde og temperatur. Det er også et sikkerhetsmessig hensyn til at man driver babysvømming.

GODE GRUNNER TIL Å DELTA PÅ BABYSVØMMING

• Det er gøy!

• Forelder og barn kan drive med en aktivitet sammen.

• Svømming og andre vannaktiviteter er god trim og/eller avkobling for både barn og voksne.

• Vann er et element der vi kan bevege oss lett i alle retninger. Vi har stor frihet i bevegelsene. Babyen klarer å utføre bevegelser som ikke er mulig på land. Han/hun frigjøres fra en sittende eller liggende stilling.

• I tillegg til den fysiske treningen, får babyen en psykisk stimulering. For ikke å snakke om muligheten familien har til sosialt samvær. Man treffer andre familier med små barn og kan utveksle tanker, ideer og erfaringer.

• Babysvømming (hvis den blir fulgt opp) gir familien ekstra gode muligheter til lek og aktiviteter i vann eller i tilknytning til vann senere i livet.

NÅR KAN MAN STARTE MED BABYSVØMMING?

Vi har satt 3 måneder som grense for oppstart. Det er en fordel at babyen klarer å holde hodet selv, da vil dere få mest mulig ut av timen.

Eventuelle handikap er ikke til hinder for å drive med babysvømming. Tvert imot viser forsøk at en slik aktivitet har en positiv effekt på barna. Hvis du er i tvil, anbefaler vi å ta kontakt med lege.

All påmelding til kurs i regi av Tromsø Svømmeklubb gjøres gjennom påmeldingsportalen www.tryggivann.no

Er kurset fulltegnet, kan man sette seg på venteliste. Vi tar kontakt når det blir ledig plass.

Vi tilbyr babysvømming på St. Elisabeth senteret, Mellomvegen 50

No items found.
Avsnittsikon

Følg oss på facebook